1. Home
  2. /
  3. Concrete Houses
  4. /
  5. McAnally Residence in Sunshine Beach, Australia by Gavin Mad...

McAnally Residence in Sunshine Beach, Australia by Gavin Maddock Design Studio

Project name:
McAnally Residence
Architecture firm:
Gavin Maddock Design Studio
Location:
Sunshine Beach, Australia
Photography:
Scott Burrows Photographer
Principal architect:
Design team:
Collaborators:
Interior design:
Gavin Maddock Design Studio
Built area:
520 m²
Site area:
653 m²
Design year:
Completion year:
2019
Civil engineer:
Structural engineer:
Inertia Engineering
Environmental & MEP:
Landscape:
Lighting:
Supervision:
Visualization:
Tools used:
Construction:
GVE Construction
Material:
Concrete, Stone, Glass, Wood, Steel
Client:
Private
Status:
Built
Typology:
Residential › House

Gavin Maddock Design Studio: The stylishly designed house rises out of the sand dune, overlooking the ocean at Sunshine Beach, on the east coast of Australia, approximately 120km north of Brisbane.

The structure is terraced up the dune over three levels, accommodating three guest suites on the lower level and the master suite on the upper level. The central level occupies the main living area of the dwelling, with direct access to two terraces and the cantilevered swimming pool.

modern concrete house image © Scott Burrows Photographer

Circulation between the three levels is a rather dramatic experience and occurs around the double volume entrance lobby, generating a three storey void between the entry platform and the adjacent off-shutter concrete wall. One accesses the building in a downward movement, via a series of stairs, leading one between two concrete walls spaced narrowly together at the front, widening as one proceeds to the entry. The walls form an angled arch two storeys above, with the door occupying the full height at 5,7m.

The finishes palette is restricted to timber, concrete and light grey walls, tiles and stone. A series of double glazed skylights cover the spaces created by the separated forms of the building, providing ample light to the deep structure.

It’s a modern building with warm finishing and beautifully detailed and crafted bespoke cabinetry, with sensational spans taking in the fabulous views to the ocean and the headland to the north east.

dining area with skylight in the ceiling

natural sunlight enters the house through skylight

contemporary concrete house

concrete staircase with wooden steps

stairwell design

double volume ceiling

dining area with ocean view

bathroom with ocean view and skylight

concrete walls

spot lights at the floor

double voulue ceiling and skylights

modern kitchen with sea view

McAnally Residence in Sunshine Beach, Australia by Gavin Maddock Design Studio

indoor plants

modern concrete home design

infinity pool with ocean view

concrete steps and walls

concrete steps and concrete walls

master bedroom design

living room with luxury furniture

big pivot door in the entrance

contemporary concrete residence

concrete facade

concrete structure

terrace with outdoor chairs

house with illumination at night

infinity pool with ocean view

house view from street

 

Connect wiht the Gavin Maddock Design Studio


By Naser Nader Ibrahim

Share on: