1. Home
  2. /
  3. Home Renovation
The Wakecrest Residence is a residential renovation exercising the deliberate peeling back and distilling of an original 1962 enclosure organized around a dramatic 180-degree view over the Pacific Ocean in Malibu California. Exposing and refinishing particular features of the existing structure such as the irregular-width wood ceiling boards lining...
Project name
Wakecrest Residence
Architecture firm
ShubinDonaldson
Location
Malibu, California, United States
Photography
Benny Chan
Located on a sagebrush plain north of Jackson, Wyoming, Logan Pavilion is the family home of Eric Logan, Design Principal at CLB Architects, and his wife, two college-age daughters, and their pets. Originally built in 1997 on an aggressive four-month construction schedule and a tight budget, the minimalist home has adapted over time, evolving with...
Project name
Logan Pavilion
Architecture firm
CLB Architects
Location
Jackson, Wyoming, USA
Photography
Kevin Scott
Casa da Açoteia is a holiday house in Vale do Lobo - a touristic resort in Algarve, the south of Portugal. The aim of the project was the renovation of one of the oldest houses on the resort, giving it a new "barefoot luxury" concept.
Project name
Casa da Açoteia
Architecture firm
Nuno Nascimento Arquitectos
Location
Vale do Lobo, Almancil, Portugal
Photography
Francisco Nogueira
Phoenix House was a deeply personal project which became a labour of love. I had purchased a small Queenslander from the early 1900s in Corinda, Brisbane. I had different plans for it, but my life took an interesting turn and it was suddenly to become the new home for myself and my two children.
Project name
Phoenix House
Architecture firm
Harley Graham Architects
Location
Byron Bay, New South Wales, Australia
Photography
Andy MacPherson Studio
A major renovation of an existing single storey intermediate linked house to 2 1/2 storey, located at TTDI Kuala Lumpur. The aim is adopting minimalist design approach for the building appearance yet maximising the internal spatial arrangement and usage.
Project name
Concrete Jungle House
Architecture firm
N O T Architecture
Location
Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Photography
Pixelaw Photography
The seemingly random scattering of barns was carefully defined by the surrounding landscape, the position of the sun and the function of the building. The first barn, which is a garage, acts as a massive buffer separating the house from the road. The fifth and final barn accommodates the living area and bedroom with the wooden deck leading to the s...
Project name
The Polish Farmhouse
Architecture firm
BXB Studio Bogusław Barnaś
Location
Bulowice, Poland (Polska)
Photography
Rafał Barnaś, Piotr Krajewski, Bogusław Barnaś
While remaining programmatically similar to the original ocean-view house, this project has transformed it completely. The roof of the existing house was removed and replaced by a curved roof that created spaces for clerestory windows at the heart of the house. The front of the house was demolished so that the floor of the main living areas could b...
Project name
Playa del Rey Residence
Architecture firm
West Edge Architects
Location
Playa Del Rey, California, USA
Photography
Taiyo Watanabe