1. Home
  2. /
  3. LUKSTUDIO
Cultivating elegance in the everyday. Located in the North Bund of Hongkou District, Hall of the Sun is a 180,000 square meter commercial hub with an emphasis of nature in the design, including its curvilinear facade and a 3-storey-high biophilic food hall under Shanghai’s largest skylight roof canopy. Informed by the organic architecture, Lukstudi...
Project name
Refining the Ordinary
Interior design
LUKSTUDIO
Location
No. 181 Rui Hong Road, Hong Kou District, Shanghai, China
Photography
Peter Dixie, Yui Zhang
That was the design challenge for our first cinema project for MOViE MOViE at the Taikoo Li Qiantan, a mixed-use development recently completed in Shanghai. We started off asking what is the cinema experience? It is a moment of escape, an internal journey, or an expedition to another world. To complement these adventures, we set out to create a phy...
Project name
The Montage Excursion
Architecture firm
LUKSTUDIO
Location
S-L3-13, Stone Zone, Taikoo Li Qiantan, Pudong New Area, Shanghai, China
Photography
Yui Zhang
Restoring an architectural order to cultivate perception and wellbeing. With its recent European launch, NIO is steadily entering the international electric vehicle market as a new player. Back in China, the brand has been a market leader and the public is familiar with the sleek NIO House and community concept.
Project name
House of Progress - Jinan NIO House
Architecture firm
LUKSTUDIO
Location
No.3 West Heihuquan Road, Lixia District, Jinan City, Shandong Province, China
Photography
Wen Studio
A car flagship store connecting a city to its people. Founded in 2014, NIO is an innovative electric automotive company focusing on high-performance products. It is also committed to the vision of a global user community by establishing "NIO House" around the world.
Project name
The living room of a water town, Nanchang NIO House
Interior design
LUKSTUDIO
Location
World Trade Plaza, 1706 Honggu Middle Avenue, Honggutan, Donghu District, Nanchang City, Jiangxi Province, China
Photography
Wen Studio
The woven texture of the exterior ribbons is inspired by the traditional wicker hats and baskets that are still being used by farmers and fishermen in the region. The parametric tessellation of stone tiles adds a layer of sophistication to the vernacular pattern, a metaphor to the technological transformation of the once primitive village.
Project name
The Vortices - Shenzhen Opera House
Architecture firm
LUKSTUDIO
Location
Shenzhen, Guangdong Province, China
Tools used
Autodesk Revit, SketchUp, AutoCAD, Rhinoceros 3D