1. Home
  2. /
  3. Extension
The renovation was committed to preserving and integrating the existing cottage into the contemporary extension. This was achieved through the retention of traditional elements, such as the original stove that has been carved into the modern bathroom as a reminder of the properties history.
Project name
Courtyard House
Architecture firm
Nathalie Scipioni Architects
Location
Earlwood, New South Wales, Australia
Photography
Kat Lucas
This is a renovation of a typical Zoute villa with white brick and thatched roof. Though the house had a great charm it was also very dark with very small spaces. Therefore a glass extension with minimal windows was added and spaces were connected in a continuous and more open layout.
Project name
Renovation of Old Cottage Villa
Architecture firm
Architects Claerhout - Van Biervliet
Location
Knokke, Belgium
Photography
Jan Verlinde, Andreas Vanwalleghem
Imagine if your home could feel like living in a garden pavilion. At BENT Annexe II, it does! By retaining the character-rich front section of the home and creating a new, light-filled addition to the rear, this family of four plus Pippa the groodle are surrounded by lush greenery and can effortlessly utilise their backyard
Project name
BENT Annexe II
Architecture firm
BENT Architecture
Location
Kew, Victoria, Australia
Photography
Tatjana Plitt
This project involved the revival and extension of a single level federation detached cottage. The scope involved refurbishing the street façade and retained lower level rooms, influenced by the original period detailing, and extending to the rear and above with a first floor and detached carport in a contrasting material aesthetic.
Project name
Modest Start Bold Finish
Architecture firm
Hobbs Jamieson Architecture
Location
Manly, New South Wales, Australia
Photography
Luc Remond
An existing Victorian terrace property in the London Borough of Lambeth was renovated to include an internal refurbishment and extension at ground floor. The proposal creates a light and spacious living space to provide a better link with their garden and other living spaces.
Architecture firm
Mark Fairhurst Architects
Location
London, UK
Photography
Mark Fairhurst
Located in the London Borough of Tottenham, N17, Greyhound Road consists of a ground floor extension, interior refurbishment and loft conversion transforming a rundown, badly converted Victorian terrace property into a light and spacious open plan living space with three double bedrooms, two bathrooms and landscaped garden.
Project name
Greyhound Road
Architecture firm
Mark Fairhurst Architects
Location
Greater London, England, United Kingdom
Photography
Mark Fairhurst Architects
The residential refurbishment and extension is located on Bathurst Street between Westbourne Street and Sussex Gardens. The grade II listed building, originally a public house, has a carriage way access to Bathurst Mews which is still regularly used by horses from the Hyde Park Stables.
Project name
Bathurst Street, London, W2
Architecture firm
Mark Fairhurst Architects
Location
Bathurst Street, London, UK
Photography
Mark Fairhurst Architects
A tiny palace in a narrow garden. The luxuriant environment suggested an ambivalent approach to the architectural object. At human height, the palace is transparent, but its crown is proud, adorned with precious stones, and spanning across the perimeter walls.
Project name
Fala #050 "Very Tiny Palazzo"
Architecture firm
Fala Atelier
Location
Porto, Portugal
Photography
Ivo Tavares Studio